Leuke weetjes over condooms

 • Leuke feitjes die je misschien nog niet wist over condooms

  Het is altijd leuk om nieuwe dingen te leren; of dit nou is omdat je kennis houdt, graag in discussie gaat, of die ene persoon wil zijn die het leuk vindt niet al te nuttige wetenswaardigheden te delen op feestjes. Wat je ook voor reden hebt, wij helpen je graag met het uitbreiden van je algemene kennis met willekeurige condoom-trivia.

  Wist je dat…?

  • …er per jaar gemiddeld meer dan 4 miljard condooms gebruikt worden?

  Jaarlijks worden er wereldwijd 4 miljard condooms gebruikt, maar dit is natuurlijk wel het gemiddelde van alle landen. Elk land is natuurlijk anders in hun condoomgebruik. Hier in Nederland is de pil bijvoorbeeld het meest gebruikte voorbehoedsmiddel, terwijl in Japan toch zeker acht op de tien stellen voor het condoom kiest.

  • …er in Nederland jaarlijks 30 miljoen condooms verkocht worden?

  Hoewel Nederlandse koppels er doorgaans dus vaker voor kiezen de pil te nemen, worden er toch wel zeker 30 miljoen condooms per persoon verkocht. Om een beeld te geven: dat zijn gemiddeld twee condooms per persoon per jaar – alle leeftijden meegerekend.

  • …aardbeiensmaak de populairste keuze is voor condooms met een smaakje?

  Wie houdt er nou ook niet van de smaak van aardbeien? Of het nou als bolletje ijs is, een Skittle, of een latex verpakking om het vijfde ledemaat van je partner. Andere populaire smaken zijn chocolade en banaan.

  • …Noorwegen de meeste condoom-winkels heeft?

  Want wat is er niét beter geregeld in Scandinavië?

  • …Almere gemiddeld de grootste condoommaat heeft?

  Nee, echt! Uit een condoomonderzoek in 2020 bleek dat men in Almere gemiddeld de grootste maten koopt. Dus heb je behoefte aan groot geschapen mannen (of mannen die hun maat te hoog inschatten), dan is Almere the place to be!

  • …een condoom met zo’n 4 liter vocht gevuld kan worden?

  Je zou wel óf erg lang geen actie hebben gehad óf het beste voorspel ooit hebben beleefd om zulke eenheden te produceren, maar het is fijn om te weten dat het in ieder geval kan!

  • …de naam “rubbertjes” uit de 19e eeuw afstamt?

  Omdat condooms in de 19e eeuw uitsluitend van rubber gemaakt werden, kreeg het voorbehoedsmiddel deze naam. Tegenwoordig worden de meeste condooms echter gemaakt van latex, wat uit rubber bestaat, aangevuld met andere stoffen zoals caseïne.

  • …er ook condooms bestaan voor mensen met een latex-allergie?

  Dit zijn condooms die gemaakt worden van polyurethaan of polyisopreen. Dat zijn duur-klinkende woorden die betekenen dat iemand met latexallergie geen last zal hebben van bultjes, uitslag of erger tijdens de seks.

  • …je portemonnee een van de slechtste plekken is om je condoom te bewaren?

  Het is erg vervelend inderdaad, want je weet nooit wat de avond brengt als je op stap gaat, maar je zult je condoom toch ergens anders moeten bewaren. In je portefeuille kan je condoom namelijk erg snel slijten.

  • …er ook condooms met vleugels bestaan?

  Deze briljant genoemde “Wingman” condooms zijn dankzij de vleugeltjes makkelijker om te doen; het is zo eenvoudig dat je er maar één hand voor nodig hebt en het bovendien zelfs in het donker kan doen.

  • …de gemiddelde condoomgebruiker tussen de 18 en 24 jaar oud is?

  Heel verrassend is dit misschien ook weer niet, omdat dit vaak wel de leeftijd is waarop men het meest op avontuur gaat, om het maar zo te noemen. Maar het is toch wel fijn om te weten dat de jongelui voor het grootste deel tenminste nog veílig op avontuur gaan.

  • …er in Ney York jaarlijks ongeveer 30 miljoen condooms worden weggegeven?

  Dit is echt waar! Blijkbaar zijn er campagnes, apps en zelfs marketingstunts waarbij condooms gewoon uitgedeeld worden alsof het folders zijn die niemand leest! Effectief is het bovendien ook, want de hoeveelheid soa’s en ongeplande zwangerschappen neemt hierdoor af.

  • …je een condoom eigenlijk na 30 minuten al dient te vervangen?

  Ja, dit is dus een minder leuk feitje voor de hengsten onder ons die nachten doorhalen met hun romantische trainingssessies. Na 30 minuten neemt de bescherming van de meeste condooms af en is het sterk aan te raden hem te vervangen door een nieuwer exemplaar.

  • …de Braziliaanse overheid de grootste afnemer van condooms is?

  Vergelijkbaar met New York, zijn ze ook in Brazilië dondersgoed op de hoogte van wat hun bevolking allemaal uitspookt. Tijdens carnaval worden daar namelijk ook condooms uitgedeeld, in verband met de kriebels die het feest daar bij de volwassenen oproept.

  • …condooms twee jaar houdbaar zijn, mits ze goed worden bewaard?

  Dus niét in je portemonnee.

   

  …zo. Laat de triviantvragen over condooms nu maar komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *