Hoe breng je een condoom aan?

Hoe breng je een condoom aan?

Het blijft spannend om voor het eerst een condoom om te doen. Niemand kijkt ernaar uit om tijdens het toppunt van passie, verlangen en lust nog te moeten worstelen met een stukje rubber dat om de een of andere reden steeds maar weer omhoog schiet, terwijl jij het juist met alle macht naar beneden probeert te krijgen.

Op het moment dat het je gewoon niet lukt, kan je meerdere dingen doen. De beste optie is natuurlijk de handleiding lezen, maar weinig mensen hebben zin om uitgebreid veel te kleine letters te ontcijferen terwijl er iemand verlangend op je ligt te wachten.

De optie die de meesten nemen, is helaas dan ook “kan wel zonder. Ik haal hem er wel gewoon op tijd uit.” Deze optie is om zoveel redenen af te raden, dat dit haast een eigen blog zou verdienen.

Wat moet je doen?

Voor iedereen die hier dus mee worstelt, hebben wij even een duidelijke, met iets grotere letters geschreven, handleiding gemaakt voor het juist omdoen van je condoom. Lees dit voordat je halsoverkop naar de wellustige geliefde holt, en oefen het desnoods eerst even zelf.

Goed, zoek een plek op waar je niet gestoord kan halen, haal je rubberen harnas tevoorschijn, en laten we beginnen. Het is opvallend eenvoudig zodra je eenmaal doorhebt wat het riedeltje is.

Voordat je begint

Als eerste is het heel belangrijk om eerst te controleren of je condoom nog houdbaar is of het CE-keurmerk heeft. Ontbreekt je condoom op een van deze punten, dan kan je hem niet meer gebruiken. Gebruik je hem toch, dan heeft het net zoveel nut als wanneer je géén condoom omdoet, en dat is natuurlijk zonde van alle moeite van het inpakken.

Zodra je hebt vastgesteld dat zowel de datum als het CE-keurmerk klopt, open je de verpakking door een scheurtje in het midden te maken en beide helften omlaag te drukken. Zo wordt het condoom zodanig blootgesteld dat je hem makkelijk uit de verpakking halen kunt. Let op: gebruik nooit een schaar, mes of ander scherp voorwerp! Hiermee kan je het condoom beschadigen.

Het condoom omdoen

Zodra je het condoom uit je verpakking hebt gehaald, is het tijd om het regenjasje aan te trekken. Haal je er plezier uit om hem eerst uit te rollen, op te blazen of over je hoofd uit te rollen? Ieder zijn ding, maar het condoom is dan niet meer te gebruiken. Wil je echt leren hem om te doen, dan is dat ook het enige wat je met je condoom dient te doen.

Hiervoor neem je eerst het topje van je condoom tussen je wijsvinger en duim. Zorg dat er geen lucht meer bij kan en dat het tuitje genoeg ruimte heeft om de lading op te vangen. Dit is belangrijk, omdat je anders het risico loopt dat alles er alsnog uit loopt.

Vervolgens leg je het condoom op het topje van je penis. Als hij nog niet overeind staat, wacht je eerst nog een andere taak want het omdoen van een condoom heeft geen zin als de boel er nog slap bijhangt. Staat hij mooi recht overeind, dan is het tijd om de buitenste rand van het condoom helemaal uit te rollen tot je beneden bent. Dat hele eind, inderdaad.

Het condoom zit om. Wat nu?

De rest van wat je toe doen staat is niet aan ons om te vertellen; dat is aan jou en je partner. Over wat er ná je praktische biologieles echter doet, hebben wij echter nog wel even een kleine toevoeging te geven. Aan het eind van je nachtelijke avontuur, is het namelijk belangrijk dat je het condoom gelijk afdoet wanneer de boel nog stijf is, het dichtknoopt en weggooit. Doe dit niet in de wc want dat veroorzaakt verstoppingen!

Vind je het toch nog lastig om alleen verantwoordelijk over te zijn, dan kan je altijd nog aan je partner vragen om samen te leren het condoom veilig om te doen. Zo weet je allebei in elk geval zeker dat je samen van A uitkomt bij Z. Want dat is uiteindelijk wel waar seks onder andere om draait: je begint samen, je eindigt samen.

Waarom een condoom?

Er zijn meerdere redenen die het belangrijk maken een condoom om te doen, en ook om te weten hóé dit te doen. Het niet correct omdoen van een condoom is namelijk een veel voorkomende oorzaak van zowel ongeplande zwangerschappen als soa’s.

Dit is precies waarom het belangrijk is om veilig seks te hebben; zelfs als er sprake is van een ander voorbehoedsmiddel – zoals de pil – kunnen ziektes alsnog overgedragen worden. Het condoom kan in ieder geval angst wegnemen voor deze minder leuke kanten van seks. Want seks hoort uiteindelijk uitgevoerd worden uit onder andere vertrouwen – geen angst.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *